Sıfır Emisyonlu Araçlar

 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği öğrencileri güneş enerjili otomobil üretti.

Aracın 2 saat elektrikle 40 kilometre gidebildiği belirtiliyor.

Dumlupınar Üniversitesi DUSCART Elektromobil Ekibi, ürettiği yerli elektrik motoru sayesinde TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2020 Alternatif Enerjili Araba Yarışı'nın elektromobil kategorisinde 4. olarak büyük bir başarıya imza attı. Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen etkinliğe katılan DPÜ DUSCART ekibi, TÜBİTAK'ın zorunlu dört zorunlu yerli ürün geliştirme koşulu arasında yer alan motor, akü yönetim sistemi, dahili şarj ünitesi ve araç kontrol sistemi ile yardımcı bileşenlerden akü paketlemesini kullandı. katılımcı üniversitelerden talepler. Bu parçalar Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği laboratuvarlarında tamamen yerli parçalar ile üretilerek elektrikli araçta başarıyla kullanılmıştır.
DUSCART'ın gösteri yarışındaki hızlı turlarının dikkat çektiğini kaydeden Bakan Mustafa Varank ve Başkan Prof.Dr.Hasan Mandal, öğrencileri tebrik ederek günün anısına DUSCART aracına imza attı. Bakan Varank, bu yıl 13-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Formula 1 yarışları için takımdaki öğrencilere biletler vererek İstanbul Park'ta yarışı beklediğini ifade etti.

Mobil Araç (BAP destekli)

 

Alanda kampüsü çevreleyen geniş bir yol oluşturulmuş, araçların fakülte bloklarına girmesi engellenerek araç ve yaya dolgu alanları büyük ölçüde birbirinden ayrılmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, Perşembe