DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda Elektrik Enerjisi Tüketiminde Milli Ekonomiye Önemli Katkı

Meslek Yüksekokulumuz’da mevcut elektrik enerjisi tüketimini azaltarak milli ekonomimize katkı sağlayan önemli bir çalışmaya imza atıldı.

Sınıflarda ve personel odalarında bulunan toplam 280 adet kasanın barındırdığı 462 adet florasan tip aydınlatma lambası ve donanımları eşdeğer aydınlatmayı sağlayan 220 adet Led aydınlatma donanımı ile değiştirilerek, aydınlatma için harcanan elektrik enerjisi tüketiminde %73.2 lük enerji verimliliği sağlandı.  Okul Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik yaptığı açıklamada 25 adet sınıf ve 20 adet personel odasında uygulama yapıldığını belirterek önceki aydınlatma lambalarının balast, ampul, starter ve kasa olmak üzere çoklu parçalardan oluştuğunu, elektrik enerjisinin önemli bir miktarının ısıya dönüştürerek özellikle ahşap tavan ve izolasyon malzemeleri olan üst katlarda yangın riskini de arttırdığını ifade etti. Ayrıca eski aydınlatma donanımlarının tamir ve parça değişimlerininin de daha yüksek maliyette olduğunu, sınıflarda ve bürolarda zamanla ses problemi de oluşturduğunu açıkladı. 280 adet eski aydınlatma armatürünün 220 adet LED aydınlatma armatürü ile değiştirildiğini açıklayan Prof. Dr. Çelik eski armatürler ile saatte 14800 Wh elektrik enerjisi harcanırken yapılan yenileme ile sadece 3960 Wh elektrik enerjisi tüketiminin olacağını ve bu halde %73.2 daha az elektrik enerjisi harcanacağını belirterek çalışmanın yapılmasını destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Kazım UYSAL’a teşekkürlerini ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2021, Perşembe